dinsdag 10 januari 2012

Cowboy Stan, drager van het verkleedgen

Hij is drie en heet Stan. Maar doorgaans bedeelt hij zichzelf en zijn omgeving een andere rol toe. En hij kan zich behoorlijk druk maken als je een bepaald personage bent in zijn fantasie maar je niet aan de regels houdt. Het verkleedgen, neefje Stan is ermee geboren. Tot mijn grote vreugde. Want aan het thuisfront voorlopig weinig verschijnselen die in die richting wijzen. (Al loopt Zanne extreem graag rond met een bril op haar neus).

Stans peter woont hier in huis. Dus als 'extraatje' bij de nieuwjaarscent gingen we voor een cowboyoutfit. Een gerecykleerd vestje. Uit een brede sjaal in dikke fleece, die mijn grootmoeder ooit gratis kreeg bij een bestelling bij Damart. De franje van de sjaal zorgde voor de cowboytouch op de rug.

Stans cowboyvestje

Een drietal 'stoflappen'. Want zo'n cowboy krijgt best wat zand tussen zijn kiezen. Ik geef toe dat er sprake is van enige kakofonie in de kleuren. Maar mijn 'jongensstoffenkeuze' bood verder enkel Ninja's. En zoveel verschillende strijders in 1 outfit, dat zou een driejarige enkel verwarren, vreesde ik. 

stofdoek

Een truitje met de S van sheriff. Al kan die evengoed voor de S van Stan doorgaan. En aan zijn dagelijkse garderobe worden toegevoegd.

Scheriff Stan

En om het af te maken, een 'item uit de winkel': een cowboyhoed op driejarigenmaat.

ensemble

Stan schakelde onmiddellijk over op cowboymodus. Zijn denkbeeldige lasso (een kartonnen buis) maakte bijna brokken. En zijn moeder, aka mijn zus, slaakte een 'oef, gered voor carnaval'-zucht. Want jawel. Nog gekker dan de sint in september: op oudejaarsdag ontwaarde ik al een voorraad verkleedspul en confetti in de supermarkt. U weze gewaarschuwd.

14 opmerkingen:

 1. Oh, dat gen speelt hier bij vlagen ook op. Cowboy Stan wordt vast de ster van het feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het verkleedgen zit er bij onze Mijnheertjes ook in, we kijken al halsreikend uit naar carnaval ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig!! En dat gen is hier duidelijk ook neergestreken. Zelfs de introverte zoon doet niets liever dan zich verkleden.
  En inderdaad, o wee, als je je opgelegde rol niet ernstig neemt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Coole outfit! Die zou hier ook in de smaak vallen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het straf dat een manneke van 3 cowboys kent! :-O !
  Echt een superleuke outfit!

  (ik heb nog geen carnavalitems gespot, maar de stoet is dit jaar op 18/3 (in Aalst zelfs al 19/2) dus dat valt wel mee denk ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niks zo plezant als kinderen die een verkleedkoffer kunnen induiken. Hier op de speelzolder staan er 2. En dan de sjakoschen van de oma's en de oude kanten tafeldoeken die dienst doen als trouwsluiers. Oh, dat was genieten als ze toneelstukjes opvoerden en wij publiek mochten zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier ook een mega-verkleed-gen in mijn meisjes! En leg ze dan maar eens uit dat ze dat niet mogen aandoen om naar de winkel te gaan.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik ooit eens aan een verkleedoutfit voor mijn petekindje begin, kom ik hier eens terug om inspiratie op te doen - mooie spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook eentje die zich dol-graag verkleed. Maar deze outfit is alleszins prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ojee, daar ben ik nog niet op voorbereid. Wanneer wordt carnaval 'gedaan' op schooltjes? Toch voor de krokusvakantie hoop ik? Dan ben ik dit jaar al gespaard van zoeken naar verkleedkleren.... :)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!