dinsdag 30 juli 2013

Een langverwachtje

Je hebt misschien een beetje inlevingsvermogen nodig, maar beeld je begin februari in. Die eerste sneeuw in november, daar kon je nog mee leven. De vrieskou rond kerst, daarbij kroop je wat mistroostig onder een dekentje. Maar bij die papsneeuw in februari had je het helemaal gehad. En toch bleven neerslag en temperatuur iets waar je, hoe graag je ook zou willen, geen vat op had. Tot er, met de moed in je sneeuwlaarzen, een knop aan een tak verscheen. Het topje van een krokusblad daglicht zag. Een seizoen aanbrak waarop je niet meer had durven hopen. Dat is het verhaal van Lenthe.
 
 Lenthe
 
De mama van Lenthe en ik schelen een week of drie. Haar ouderlijk huis ligt zo'n 400 meter verder dan het mijne in het boerengat de mooie landelijke gemeente waar we opgroeiden. In de kleuterklas speelden wij met de Pony's, en om-ter-langste-haar. Als ik het logeervaliesje vulde, dan was dat vaak om die 400 meter voor een nachtje te overbruggen. We deelden een klas in de lagere school. En in het vijfde middelbaar sloeg zij de jongen aan de haak waar ik al sinds het derde middelbaar hopeloos verliefd op was. (Al mag u haar dat niet kwalijk nemen. Gezien het van mijnentwege louter om een dagboekverliefdheid ging en allerminst om een wedstrijdje. Ze moet vast fronsen als ze dit leest, zich totaal niet bewust van mijn nachten in tranen. Hà, tienersoapontboezemingen in een warme zomer, heerlijk toch?)
 
En dan studeren en huisje boompje vriendje. (Een ander vriendje dan de kerel waarvan hierboven sprake. Geen idee hoe het hem nu vergaat.) De volgende stap, na twee trouwfeesten, zo soaperig bleven we wel, leek logischerwijs kindje. En gek genoeg bleek ons pad wat dat betreft nog steeds parallel te lopen, hoewel we elkaars deur niet meer zo plat lopen als in de kleuterklas. Onze eerstgeboornen zijn allebei 'langverwachtjes'. Maar ze kwamen! Er zit wel wat verschil op de termijnen, dat merk je aan hun leeftijd: het geduld werd 400 meter verder veel harder op de proef gesteld. Maar het loonde.
 
Ik maakte voor Lenthe een pakje voor de zomer.
 
 Lenthe in de zomer
 
Want haar tweede seizoen ooit brak aan en het is er eentje dat zijn naam eer aan doet. Het werd alweer het pakje uit de zomereditie van Ottobre. Ditmaal zonder de zakjes. Ik bleek noch het juiste blauw noch het juiste oranje in huis te hebben en hou niet zo van 'net niet'. Dus ik deed van 'niet'. Het stofje staat op zich, vind ik. Meer dan een randje elastische paspel heeft het niet nodig.
 
 Pitsers und Paspel
 
Ik mag nog eens terug op bezoek wegens een losgekomen drukknop, op de foto nog mooi op zijn plaats. Maar dat vind ik niet erg: deze beminnelijke babybol heeft lang genoeg op zich laten wachten om uitgebreid verwelkomd te worden!

25 opmerkingen:

 1. Een hééél leuke post...en een héél leuk pakje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom Lenthe!
  En dat pakje, heel leuk! Hier gaat het van 'dragen, wassen, drogen, dragen' een heerlijk model, met dit weer heb je niet meer nodig! Ook dit exemplaar zal zijn dienst doen, tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. schattig pakje... en leuke post om te lezen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon!!!! En hoe kan ik nu dat andere klaverpakje gemist hebben! Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat een mooi verhaal, slik! En een even mooi pakje <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoop niet dat je het al ergens gezegd hebt, maar maak je de paspel zelf? De paspels die ik hier in de winkel vond waren wel rekbaar, maar ook vrij synthetisch volgens mij :( Heb nu dunne ronde elastiek gehaald om het eens zelf te maken, maar me er nog niet aan gewaagd.

   Verwijderen
  2. Ik koop hem kant en klaar bij De Stoffenkamer. Mamasha maakt hem zelf: http://madebymamasha.blogspot.be/2013/04/diy-elastische-paspel.html

   Verwijderen
 6. Weer knap geschreven en een knap pakje voor een heel knappe baby!

  http://wolligewolkjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Supermooi pakje! Mag je terecht fier op zijn! Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi verhaal en mooi verwoord. Als je zo schrijft is er niet veel inlevingsvermogen nodig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! Is het uit de ottobre kids 2013?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi verhaal en super schattig pakje. Kruippakjes zijn toch zo tof om aan te doen, en de kindjes vinden de bewegingsvrijheid ook zo plezant.
  Heel geslaagd!
  En dat met die elstische paspel is gepind!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heel lief cadeautje voor zo een langverwachte Lenthe!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi pakje. En ze staat er nog goed mee ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik word altijd belachelijk blij als mensen na zo lang wachten eindelijk hun boeleke krijgen, zelfs al ken ik ze niet eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind je schrijfsels altijd schitterend maar deze is zó mooi...Well done!;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!