donderdag 18 juli 2013

Liv logeert en Hello Kitty speelt verstoppertje

Bij deze eerste foto kan je je afvragen wat die dekselse poes uit de titel er in godsnaam mee te maken heeft. Even geduld.

Voorvakje

Toen ik klein was, was er 'het logeervaliesje'. Een blauw koffertje met een plastic handvat en een stof die niet zou misstaan als herenbroek. Het valiesje leeft nog steeds en ik ben er nog even grote fan van als toen. Het betekende meestal een weekend vol plezanterijen bij een oma, bij de nichtjes en het neefje of bij een vriendinnetje.

Mijn kinderen zijn ook fan van het koffertje. Dus ik dacht, ik voorzie een clone. Een voltreffer, zo bleek! Liv adopteerde mijn nieuwe maaksel met liefde en prees mijn rozeritskeuze. Ze testte meteen alle opties. Het handvat,

Handvat

de voorzak,

Voorvak

de rugriemen.

Rugriem

Die lijken op het eerste zicht misschien vreemd en weinig functioneel. Op deze manier kan je er enkel een trui tussen stoppen of iets dergelijks. Maar ik voorzag bovenaan ook een metalen lus: als het valiesje echt vlot in gebruik blijkt, voorzie ik afneembare rugriemen en kan het mee naar school als boekentas. De huidige rugriemen gaan dan door van die metalen beugeltjes (hoe heet dat?) om de riemen aan te trekken.

Waar blijft die Hello Kitty dan? Het ding heet wel degelijk (spreek met liefde uit, dat doet de kleuter ook:) "Mijn Hello Kitty valiesje." De poes zit namelijk binnenin!

Hello there Kitty

Net voor mijn Facebookloze periode zag ik iemand in een of ander naaigroepje vragen: "waar vind ik Hello Kitty stof?" "Bij Cozette!", luidde een antwoord. Dat intrigeerde me. Ellen van Cozette staat bij mij doorgaans bekend om haar goede stoffensmaak. En dat is nu niet meteen het eerste waar ik aan denk bij Hello Kitty. Ik vraag vergiffenis aan de liefhebbers, maar ik heb weinig tot niets met die kat. Ze is me te zeemzoet rozig en het ontbreekt haar aan originele verhaallijn om mijn hart te stelen. Maar ze deed dat wel met het hart van mijn dochter. Dus ik was heel blij dat Cozette bleek te beschikken over een compromis: oudroze Kokka mèt kattenbeest. Ze is zelfs verkrijgbaar in bruin en blauw, voor wie het roze nog een brug te ver vindt.

Voortaan niet enkel Kitty's op onderbroeken, hemdjes, sokken en koekjes, maar ook, op stijlvolle wijze, in 'Mijn Hello Kitty valiesje'.

Hello Kitty

Het ziet er misschien niet zo'n aangenaam naaiproces uit, wegens het stijve materiaal. Maar dat valt best mee. Ik bestudeerde het originele valiesje en pakte het wat anders aan dan buitenstof-binnenstof-en-we-stikken-de-voering-daartussen. Het ding is volledig 'mechanisch bevestigd'. Het zit met metalen fournituren aan elkaar.

Naamvakje

Ik stikte de buitenkant en de binnenkant los van elkaar en had daarna twee slappe gehelen. En toen schoof ik de naaimachine opzij. Ik maakte een lus van knutselrubber en duct tape en stopte die tussen twee lagen voering.

Voor de montage

Voering

De rugversteviging, ook van knutselrubber, zit kussensloopgewijs in de rug.

Kussensloopgewijs

En daarna 'hamerde' ik het geheel in elkaar tot een stevig valiesje dat recht kan blijven staan. 

Het is erg moeilijk te fotograferen, die blauwe jeans ziet er op elke foto anders uit, misschien door de fluo rits. Maar het ziet er aan de buitenkant gewoon uit als een wat girly laptoptas. En aan de binnenkant is het zo Kitty als kan zijn. Iedereen blij!

In gebruik

Gepakt

Behalve de zus, die wacht op haar eigen exemplaar. Maar die het gelukkig nog even wil stellen met het origineel.

Het origineel

49 opmerkingen:

 1. Wow... Echt geweldig gedaan! Door jullie boek ben ik aan het naaien gegaan, bedankt daarvoor! Het menina tasje staat nu op het programma. Maar zoals jij 'gewoon' iets namaakt, dat kan ik echt (nog) niet. Dat koffertje is wel een goede voor het volgende boek ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Held, inderdaad! Jij bedenkt zo schitterende dingen! Ik ben helemaal fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai, ik vind em ook helemaal geweldig! Op en top af, zo zou ik er ook wel eentje willen. Hier heeft mijn jongste dochter zo een (gekochte) Nijntjesversie die overal mee op logement gaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi koffertje! Knap staaltje werk!
  En mijn hart maakte een sprongetje bij het zien van het originele koffertje, ik heb vroeger precies dezelfde gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik heb een afkeer van die poes.... Maar dit koffertje, daar word zelfs ik verliefd op! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. owie je hebt je zelf weer eens overtroffen, mooi, stijlvol en bovendien ingenieus uitgedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, zo knap gemaakt! Hier fungeert een mottige, bruine en totaal kleuteronvriendelijke weekendtas als tijdelijke logeertas, maar na het zien van jouw prachtexemplaar begint het hier ook te kriebelen om een zelfgemaakt koffertje te fabriceren. Die koters van jou boffen met zo'n inventieve en creatieve mama!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super! Ik kan me inbeelden dat Liv nu nog véél liever uit logeren gaat. Echt knap gedaan! Zo veel mooier dan wat je in de winkel kunt kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super-de-luxe gedaan! Ik kan geloven dat ze er blij mee is!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. gij zijt toch nen krak zenne ! waw!!!!
  Waar is musti gebleven eigenlijk ? Dat was een veel leukere kat !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hou van koffertjes, maar ik kan ze niet zelf maken en ontwerpen zoals jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, wat een prachtig koffertje. En leuk die fluo rits en Hello Kitty binnenkant.

  Schitterend gemaakt.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk koffertje, ik wil ook eentje proberen te maken voor mijn kleinzoontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Weeral een knap maaksel! Helemaal op zijn Riets... Al moet ik toegeven dat het origineel mijn hart toch ook wat sneller doet slaan. Jij ging stijlvol logeren seg! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oke ik ben echt Zwaar onder de indruk! Dacht eerst dat je het origineel opnieuw bekleed had, maar je maakte gewoon een helemaal zelf en ook nog eens supermooi! Ik dacht trouwens lange tijd dat hello kitty het zusje was van nijntje, vind haar toch de minst storende kinderfiguur eigenlijk, misschien omdat ik er geen bewegenden en pratende associatie bij heb;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig! Dat is een mooi patroontje voor in jullie volgende boek ;-) En ik ben fier op u voor al dat roze!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoe doe je het, hoe doe je het, jij bent bangelijke, hoopelijke komt er een nieuwe boek,
  super gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw! Wat heb je dit weer ongelooflijk mooi gemaakt! Super knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoera voor inventieve Riet en de truc met het knutselrubber. Ik ben de tijd van de inimini logeervaliesjes al een tijdje gepasseerd, maar bij toekomstig eigen gebroed zal ik zeker nog eens terugdenken aan dit hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bij deze is 'Hello Kitty' totally in! Geweldig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Supermooi gemaakt! Nu zal ze nog liever gaan logeren! Hello Kitty heeft bij mij afgedaan sinds dat ong meisje die er zo zot van was in komen eten heeft meegedaan... En zelfs met deze valies ben ik nog geen fan... Sorry. Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 22. maak je die op bestelling? Ik vind het een supercreatie (behalve dan de kittystof;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel tof en superhandig! En zo is mama steeds een beetje bij haar als ze gaat logeren :)
  Zo'n valiesje zal bij mij ook wel eens vanonder de naaimachine komen... het lijkt me alleszins iets dat enorm veel wordt gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super leuk idee voor een boekentasje (dochter heeft een nieuwe nodig)!
  Ik heb alleen geen tijd :-( Het zal dus een gekocht exemplaar worden tot ik de moed en tijd vind om er zelf eens aan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Echt wauw-wauw-wauw-wauw!!!! Gewoon prachtig gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Waaw, indrukwekkend en zeer mooi! Op naar leuke avonturen met haar eigen koffertje! Hopelijk houdt ze het net zo bij als jij het jouwe! Echt een prachtexemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Petje af! Je mag het patroon in je volgende boek zetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Waaw! Zo zou ik er ook wel eentje willen maken. Alleen geen idee hoe ik het moet aanpakken... Een how-to-ke misschien? Of nog beter, maak je er eentje voor mij? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. prachtig, hopelijk mag het voor jouw dochter even leuke herinneringen met zich meebrengen als jouw valiesje voor jou heeft gedaan... chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wow, fanatastisch, een dikke duim! Hier hebben ze ook elk een koffertje voor logeerpartijen! Goed gevonden die riemen om achteraan er nog iets tussen te stoppen want ze hebben nooit genoeg mee! (wat ze daar allemaal niet instoppen van knuffels en speelgerief waar moet dan nog die trui?)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Waar kan ik me aanmelden voor de fanclub van Riet? Zo ingenieus weer! Ik zou er begot niet aan durven beginnen! Het is prachtig, en hello kitty mag er op deze manier inderdaad best zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Weer zo'n uniek stuk. Hiervan zoek ik al jaren een tutorial...mocht je zin hebben...;)?

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Zo word zelfs ik nog fan van Hello Kitty. Echt geweldig knap, het zit'm vooral in de details. Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat mooi zeg. Zo wil je nog wel een keer met een koffertje lopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Onder de indruk van uw 3d inzicht! *jaloers*
  Schoon stofje, schoon valiezeke, en super mooie foto's...

  BeantwoordenVerwijderen
 36. oooo, WAT een leuk koffertje zeg! Heel mooi gemaakt.
  Komt er een patroon? Een tutorial? Een sewalong? Please, zeg ja. Alledrie toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dees valiesken is gewoon de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Oh, ik ben hélemaal verliefd op het originele exemplaar! Ik had vroeger een logeerkoffer de smurfen erop... dear oh dear...
  Groetjes,
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. té cool voor woorden. En het origineel is overigens ook een beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 40. u kunt hello kitty koffers vinden op http://luggageonline.be/merken/hello-kitty

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!