maandag 5 augustus 2013

Klaskussen bis

Kleine kindjes worden groot. Maar in de familie gaat niemand me tegenspreken als ik dit dotje nog even 'kleine Flo' blijf noemen.

Flo

Ze is een dikke drie maand ouder dan Zanne. Maar, in tegenstelling tot onze reus, een schattig pluimgewichtje. Zo'n drop waarbij je er niet mee inzit om ze een halve dag op je arm te houden. Iets wat ik van die 16 kg Zanne bezwaarlijk kan beweren... Op de foto in een hele oude creatie van mezelve, die ik voor haar zus maakte. Toen die twee was...

En toch zetten ook kleine meisjes grote stappen: in september start Flo haar schoolcarrière. Net als voor zus Rhode vier jaar geleden, maakte ik een zachte buffer voor tussen de klasvloer en de kleuterbillen.

Kussen voor Flo

In getekende versie zag het er een klein beetje een playboykonijn uit. Want de tekening was zwart. Maar de zachte stofkleurtjes deden dat effect helemaal verdwijnen. Ik viste wat oker,- olijf- en petroltinten uit de stoffenkast en maakte een gepersonaliseerd Flo-kussen, met een driekwart streepje paspel om het af te maken.

paspel

En op de achterkant een diagonale blinde rits.

Achterkant

Flo kan zelfs van blend-in spelen als moederlief in het najaar met de nieuwe lading leggings en o.a. dit nieuwe vrolijke snorrengoed in haar webshop  richting beurs trekt.

Kousen en karton

Want het mooie geometrische stofje in het kussen is een restje homemade beursstand. Een kind kan niet jong genoeg leren wat 'assorti' betekent... Al is dat subtiel in een zitbankkussen en wat handvaten!

handvaten

11 opmerkingen:

 1. Dat ziet er puik uit. Geen playboy-bunny associaties whatsoever.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAAAUW! Van die tinten ben ik echt fan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super. En de diagonale blinde rits: cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk kussen! Zou ik zelfs onder mijn volwassen-billen willen hebben. :) Maar ik zit niet op de vloer... Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou ook vooral van die diagonale rits!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, die stoffenkleuren, ik ben helemaal fan! Leuk gedaan, die combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het hipste kussen van de klas ligt onder Flo haar billen! En het hipste kussen van de beurs ook. Ik ging net vragen waar die toffe driehoekskes vandaan kwamen, maar ik heb zo het gevoel alsof die niet bestelbaar zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!