donderdag 6 oktober 2011

Ik ben weg, zei ze

Het was niet de eerste keer dat ik iets maakte voor Mitte. Ik maakte iets voor toen ze er nog niet was en iets om aan iedereen te vertellen dat ze er aan kwam. Ik maakte iets waarmee ze de show mocht stelen toen ze er eenmaal wel was. En om te vieren dat ze er is en zal blijven, gaven haar mams en paps een feest. Dus maakte ik iets.

Een beetje last-minute, moet ik toegeven. Ik startte de avond voor het feest. Last-minute cadeautjes bij geboortefeesten heten vaak 'pamperzakje' of 'slab'. Maar dat vond ik een beetje gek voor een stevige tweejarige. Dus was mijn plan: een rugzakje. (Ik weet het. Klinkt niet echt als een last-minute project.)

Tot mijn grote verbazing ging dat eigenlijk erg vlot. Ik weet dat er voor dit soort rugzakjes patronen bestaan, maar ik tekende zelf iets. Ik had maar 1 rits van de goede kleur, dus de maat van de rits werd de basis voor het patroontje.

Rugzak voor

Het werd een 'speelrugzakje'. Enkele stof en niet verstevigd, dus het zal de tand des kleuterklasses hoogstwaarschijnlijk niet doorstaan. Als je het neerzet doet het een beetje 'van puddinkje'. (Voor de foto is het opgevuld.) Maar Mitte kan er alvast prima 'net zoals mama en papa' mee spelen.

Rugzak achter

Ik had, zo last-minute, geen echt 'rugzakmateriaal' om de banden verstelbaar te maken, dus ik voorzag grote rode strikken. Die maken het stoere rugzakje iets vrouwelijks, vind ik. In de naden stikte ik plastic rode paspel, gekocht in Amsterdam. En de binnenkant werkte ik af met biais.

Rugzakje binnen

Die uilen doen het rugzakgewijs prima! Ik heb al inspiratie voor wanneer ik binnenkort 'schoolgaande jeugd' bezit.

Rugzak ritslus

Mitte kreeg de rugzak, zette hem op haar rug en zei: "ik ben weg!". Ze loopfietste heen, vrolijk wuivend naar mama. Dat zonnetje doet het prima hier in ons frisse Belgenland!

23 opmerkingen:

Elke zei

schitterend!! ze heeft hem nog al opgezet, imaginaire sleutels op de sleutelkast gepakt (net zoals mama en papa) de deur naar de gang open gedaan, gewuifd naar ons en 'daahaaag!' gezegd, net zoals mama en papa. En naar de voordeur gestapt. Net zoals mama en papa. En dan ook de voordeur willen open doen. Gelukkig zijn mama en papa daar op voorzien en zit die standaard op slot. En gelukkig weet ze nog niet hoe die imaginaire sleutels te gebruiken om de voordeur open te doen. :).
Bedankt voor de moooooie rugzak!!!! :)

Nele84 zei

Ge hebt gelijk van die uilen die het rugzaksgewijs goed doen. Ferm gedaan, zo voor een last-minute-projectje zeg, heel ferm!
En plastic paspel jong, dat klinkt als wil-ik-hebbe!

boomie zei

Supermooi! Knap gedaan, en dat last minute!

An zei

Heel mooi! Prachtig stofke hé, die uiltjes. En heel mooi met rood. Die plastic paspel klinkt idd. wel interessant voor rugzak/tasprojecten.

Sahara Kids zei

mooi hoor, en dat oor een speelrugzakje!

Nele zei

tof. rugzakjes zijn een prima peutercadeau. En fijn om te lezen dat het goed gaat met Mitte. Vanaf het wacht-cadeau ben ik een beetje beginnen meeleven :-)

Karen. zei

Zeer schoon rugzak en stof om op verliefd op te worden! :)

Ballétoile zei

Nice! Zo zonder patroon! Mooie kleuren - blauw en rood zijn mijn favoriete combinatie. :-)

mamakers zei

Last-minute, zeg je? Niet te doen! Echt heel mooi, en inderdaad een superstofje!

IeneMiene zei

Knap gedaan, echt knap! Als ik zoiets last minute zou moeten maken, zou het er anders uitzien vrees ik ;-)

Needle work zei

Wow, zo een avond op voorhand, en dan zo'n perfect afgewerkte rugzak kunnen afleveren... Respect!!

la merlette blanche zei

In zo'n geval zou ik eerder voor een tegoedbon gaan, denk ik ;-) Straf dat je zoiets zo last minute kan doen, en met zo'n geweldig resultaat!

Mlle Belle zei

Wow tof seg! Plastic paspel? Waar wie wanneer? Was daar ook naar op zoek!

Katja (@Yane) zei

Heel mooi! En zo netjes afgewerkt! KNap!

elisanna zei

Schoon!!

Lily zei

Ongelooflijk hoe jij op korte tijd zoiets moois kan maken!

Leentje zei

Die uilen zijn inderdaad geweldig rugzakmateriaal!

JoChapeau zei

Prachtig ! En dit allemaal last minute, zou ik mij niet durven aan riskeren !

Janneke zei

Wow en dat last minute je hebt lef moet ik toegeven! Erg mooi!

Polkadotjes zei

Suuuuperschoon!!

Petit karo zei

Wat een pareltje!! Dat je het over je hart kreeg omdat af te geven...:)

Stoerejongensstoffen.nl zei

Wat een mooie tas zeg! Daar zou ik als volwassene zelfs nog wel stoer mee willen lopen!

hetknoopsgatperspectief zei

Wat je zelf doet, doe je meestal beter. ;-) Ik heb al veel rugzakpatronen getest en er scheelde overal wel iets aan. Mooi exemplaar dit! Met jouw jurkpatroon bij Van Katoen kan ik helaas niets doen maar deze rugzak in patroonvorm zou ik wel zien zitten.