donderdag 3 september 2009

We werven vrolijk verder

Ik beweerde dat ik zelden of nooit iets vond. Maar daar komt - alweer door Livs oma - verandering in.

We wonen in een rijhuis (in volle verbouwing) en aan één kant zat er een geluidslek naar de buren. De vorige eigenaars vonden het nodig vonden om de twee huizen met elkaar te verbinden door lukraak een paar deuren door de muren te slaan. Bij de verkoop zijn die zonder spouw terug dicht gemetst, en dan krijg je zo'n lekken. Vreemde verrassingen, als je zo begint te verbouwen!

In elk geval, er moest isolatie tegen die muur. En dat opende de deur voor een paar 'folliekes' van mijnentwege. Een ruimte om de boxen in te stoppen bijvoorbeeld. En een nis voor boeken met bovenaan een holte voor indirect licht. Opajan heeft er op gezwoegd en gezweet, maar nu is ze af:

Voor die boxen komt nog een witte dekplaat, en die blauwe krul is dus een draad voor een lamp, maar verder komt dit dicht in de buurt van de definitieve vorm.

Ik hou van wit en alles wat in wits buurt komt, maar deze muur verdient wat kleur vind ik. Dus ging ik op zoek naar één rol mooi behangpapier, om de binnenkant van die nis te behangen. Iets 70's, ofzo, om mee te doen met de hoop.
Jezus! Achterovervallen is toegestaan: tot 60 euro voor één rol, vragen ze daarvoor! Het plan werd even in de kast opgeborgen, maar mocht er snel weer uit: bij opa en oma in de kast vonden we één rol van het behang dat in die begeerde 70's in hun slaapkamer hing:
Het is een kwestie van smaak, uiteraard, maar ik ben er alvast weg van. 199 frank, staat er op de rol. Afwasbaar en al.

Daar word ik nu eens blij van zie. En ook hiervan: links op de foto ziet u een raamholte in al zijn uitgekaptheid, dat tot nu toe was gevuld met 70's aluminium. (En deze keer niet zo mooi als het behang). Daar komen nu vrijdag - tataratataaa - nieuwe ramen! Driewerf, hoera!

6 opmerkingen:

 1. Als je nog echt vintage (of bijna vintage, want jaren 70) behangpapier zoekt tegen een redelijke spotprijs, ga dan eens kijken in Gent bij de gezusters Priem. Hier een link van iemand die een zeer juiste beschrijving geeft van de dames, echt een belevenis op zich en ik spreek ook uit ervaring: http://www.viva.nl/2007/12/21/gent-1-behangpapier-priem/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awel, ik wilde je net hetzelfde zeggen! Het behang in de meisjes hun kamer komt ook van bij hen en kostte ons 6€ per rol. Ze hebben er nieuw behang met een retro-motiefje en ook écht oud behang. En inderdaad een belevenis op zich!

  http://meisjesmama.blogspot.com/2009/01/kinderkamer.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah ja, ik kreeg die tip al eens van je, toen jullie me een persoonlijk 'Uit In Gent' bezorgden! Ben er toen niet geraakt. Maar als ik de foto's en omschrijving zie toch de moeite om eens tijd voor te maken. Al wordt het voor onze living echt dit papier, ik vind het ook wel iets hebben dat het 30 jaar op ons wachtte in oma's kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een kleine correctie over de plaats waar het 30 jaar geleden hing....niet in de slaapkamer, maar in de living!! En ik ben het beu-gezien! Maar bij jullie zal het wel tot zijn recht komen in de boekenkast. Wel niet teveel boeken voor plaatsen hè ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. t ziet er gewoon super uit! stilaan komt het einde in zicht zeker?
  werk je nu full-time riet? wij zijn nog een babybezoek schuldig, en hier ligt nog steeds een pakje voor Liv... groetjes, maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik werk inderdaad full-time... Maar dat neemt niet weg dat jullie zeker welkom zijn om eens naar onze bol te komen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!