zaterdag 21 mei 2011

Alles is rond: give-away

Alles is rond. Of in elk geval rond genoeg.

Het naaiatelier bijvoorbeeld. Ik presenteerde u laatst nog Zanne in haar ondergoed, uit pure frustratie. Maar de werken vorderen, het behangprobleem is opgelost. Het atelier krijgt vorm en vooral: inhoud. Bijna rond, dus.

Wat ook rond is op het moment dat ik dit schrijf: het getal op de 'volgerteller' hiernaast. Want we gaan daar niet flauw over doen: ik zou niet bloggen als ik het niet fijn zou vinden dat u over mijn schouder mee leest. Dus als u dat met z'n 300 doet, dan vind ik dat ronde getal wel aardig. Zo aardig dat ik spontaan niet alleen mijn gedachten, maar ook een deel van mijn naaikast met u wil delen.

En dan de meest heuglijke ronding uit het lijstje: de letterkast. Een kleine 'trip down memory lane': mijn wonderlijke wederhelft tikte een letterkast op de kop, voor mijn verjaardag vorig jaar. Een échte oude letterkast. Afstamming: een drukkerij, waar een letterzetter met stofjas en zwarte handen eindeloos de metalen komma's en punten uit al die hokjes peuterde om er de ochtendkrant van uw grootouders mee te 'zetten'.

De kast zag er bij aankomst zo uit. Enig afstof- en oplapwerk drong zich op. En ook wat geverf en geschuur: ik mag dan een groenliefhebber zijn, de kast was geschilderd in het min of meer lelijkste groen dat ik ooit zag. De echtgenoot verklaarde vorig jaar plechtig dat zijn aandeel beperkt zou blijven tot de schenking. Maar omstreeks moederdag dit jaar, haalde ik mijn 'smekende-puppygezicht' nog eens boven. (Een mens moet weten hoe een goede zet te doen op het Strategobord Der Feestdagen). Hij assisteerde me vakkundig (en bijna zonder morren) in het te lijf gaan van de kast met schuurpapier, antiroestverf, perslucht en vernis.

Resultaat:
hele knopenkast
De bovenste lades hebben groene handvaten (in een restant van Het Lelijkste Groen) met gleufjes om labels in te schuiven. Ik ontdekte vandaag trouwens een kapitale en hardnekkige fout in heel mijn handwerkblogbestaan: ik schreef steeds 'bias' (schuif 2) terwijl het 'biais' blijkt. Niemand die me daarop wijzen kon? Moest het echt zo ver komen dat ik zelfs mijn biaislade van een fout label voorzag? U bent bedankt!

De kast herbergt het grootste deel van mijn naaispullen. Uren brak ik tussenschotjes uit, sorteerde ik garen op kleur, twijfelde ik over de juiste plaats van tekenspullen, hamerdrukknopen en breigerief. Ik plaatste, verplaatste, schoof, verschoof, telde, hertelde, tot er geen pareltje meer in het foute hokje zat.
Ik ontdekte een overaanbod aan sommige items (geregistreerd: 12 zwarte tekenpennen nummer 3). En een tekort aan andere (ik blijk niet zoveel lint te hebben.)

Een gevarieerde vulling, mijn lades. Om u een idee te geven: de lade met garen (merk op: een overvloed aan blauw, en ik hou niet zo van blauw...):

De lade 'allerlei' (de kindergrabbelpot van een tandarts is er niets tegen):
Op de tweede rij, van boven te beginnen, in het derde vakje links, zitten trouwens de echte metalen druklettertjes die hier en daar nog in een vakje van de kast zaten verscholen.

Om het rijtje ronde dingen af te ronden (gnigni): de kast herbergt ook mijn verzameling (al dan niet ronde) knopen. Ik weet niet welke proporties uw collectie heeft, maar ik denk dat ik mag stellen dat ik om geen knoop verlegen zit.

Zeker niet nu ik laatst nog voor een appel en een ei een lot van 2000 exemplaren op de kop tikte. Ik vulde er alle 'tweehandvatige' laden mee. Ik sorteerde de knopen soort per soort. Een monnikenwerkje. Maar het resultaat doet me glimlachen. In elk vakje zit één soort, en elke lade heeft ook een vak met 'eenlingen'. Een greep uit de collectie, de lade 'geel en bruin':

Variatie is een understatement. Bijvoorbeeld:
Een tikje overdreven (1),
mooi in zijn eenvoud (2),
echt (uit de collectie van mijn grootmoeder) en nep (3),
exclusief (gekocht op Stiel&Stijl bij Nausika) (4)
of volstrekt ordinair (5).
Het zijn maar een paar van de omschrijvingen die je er aan zou kunnen geven.

En hier komt dan het give-away-deel waar u, tussen al mijn geglunder en geblaas, naarstig naar op zoek was! Ik geef weg: honderd knopen. Omdat honderd, na nul, het eerste ronde getal is.

Voor elk wat wils:
voor het hart van een bloem of een blom (1),
voor maaksters van jurkjes of tuinbroeken (2),
voor onzekere maaksters van die jurkjes of tuinbroeken, met nood aan een reserveknoop (3),
voor wie plannen heeft voor een oranje gezinsproject (4),
voor ouders van zeebonken (5),
of cowboys (6).
En zijn er grootouders van barbiepoppen in de zaal (7)?


Omdat knopen nogal rammelen in een enveloppe, wordt het geheel u geleverd in een rond ritstasje.

Er zit een drukknop aan zodat u er een halve cirkel van kan maken en, met wat fantasie, twee vakken bekomt. (Eén voor rosse centen en een voor echte centen.)

Is dat handig? Neen. Noch in de platte, noch in de geplooide versie. Maar hé, ik blijf mooi rond in het thema! (En u heeft vast nog wel eens iets 'gratis & nutteloos' gekregen bij iets wat u wel nodig had.)

Wat moet u doen? Reageren. Niet zomaar! U krijgt een foto van mijn favoriete knopenlade. Dat is de groene. Favoriet omwille van de kleur, maar ook omdat die het leegst is. Ik heb de inhoud namelijk voor u geteld. Reageer met een gok naar het aantal, wie er het dichtst bij zit, wint!

Ik heb geen gerechtsdeurwaarder bij de hand om u er van te verzekeren dat het gokken eerlijk verloopt. Maar ik beperkte de fraudekans van mijn kant tot een minimum. Ik liet Liv, gewapend met viltstiften, los op een kleurplaat. Dwars over haar tekening schreef ik het correcte knopenaantal. Die onmogelijk na te maken tekening gaf ik in de handen van Zanne, die ik fotografeerde. Tot een onmogelijk opnieuw te maken foto. En op de foto vervaagde ik het getal. Blader maar eens door deze blog: ik heb geen kaas gegeten van photoshoppen. De kans dat ik het resultaat vervals, is hierbij tot nul herleid.

Dames (en heren?), place your bets! Op donderdag 26 mei om 20u30 is het 'rien ne va plus'!

Edit:
20u33: En het casino is gesloten! Over luttele minuten onthullen wij het aantal knopen...

109 opmerkingen:

 1. Oh man, dat steekt hier mijn ogen uit. Die kast!!! Die knopen!!! Die lade met mooi gesorteerd stikgaren!!! Zo schoon om naar te kijken. Een gouden vent, ik zeg het U!

  Moest ik veel tijd over hebben, ik zou alle knopen gaan tellen. Echter, een gok: 846. Voila.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga niet meedingen naar die fabuleuze knopen aangezien ik hier zelf met een overschot aan 'rondingen' zit. Het was gewoon om mee te delen dat ik stikjaloers ben op die geweldige schoon kast van u.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow man die kast!
  Wow, wow, wow!!

  En een gok: 483.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik doe mee aan de give away !!

  groetjes
  marie

  www.marie-lu-devos.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh die kast! Die is geweeeeldig! Zo mooi!

  Ik doe heel graag mee met je give away.
  635 gok ik. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, zo'n verzameling vanalles, niet alleen de knopen maar ook alles zo mooi gesorteerd! Super. Ik ga een gokske wagen, en dat ge al die knoopkes geteld hebt... Ik ga voor : 549

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amaai, wat een pracht van een kast!! Dat is iets om van te genieten en te koesteren!

  En dan een gokje... Ik ga voor 523

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoewel ik onlangs zelf een gigantische lading kreeg, vind ik die van u te schoon om niet mee te doen. 432?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n mooie en handige kast!
  Ik heb de knoopjes grofweg geteld en kom uit op 512.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Verdorie, mijn gok was al ingenomen :-)
  Ok, ik ga voor 525!!

  Mooi hoor die kast, en al die kleurtjes naaigaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een heerlijk rond atelier heb jij! Ik gok op 333...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh Riet (en Wim ;-)), super, super mooie kast! Omdat mijn collectie knopen nog klein genoeg is om aangevuld te worden : 498.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zóóó jaloers op die prachtige letterkast! En ja, ik wil die knopen heel graag, dus mijn gokje: 505 knopen....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo'n leuke give-away, ik wil ook wel graag een gokje wagen. Het wordt 515.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is een toffe give-away en een 'amazing' kast! Voor de give-away gok ik op 528 ... en nu maar hopen dat ik ze heb, de knopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie kast!! En leuk give away! Ik doe graag mee. Ik ga voor 509 knopen. En nu maar duimen!! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja ja, ik heb ze geteld, ik heb tijd te veel, ik heb zelfs mijn zoontje 5 min laten wenen na zijn middagdutje omdat ik nog niet klaar was met tellen. Wat een set knopen al niet met een mens kan doen! Ik denk dat er enkelen ferm naast zitten (yes) en enkelen dichtbij (yeah right, een gokje, jullie hebben die allemaal geteld :-)). Enfin, mijn gokje is dus 532. En ok een mooie kast maar die kom ik dus morgen bewondern. En mag ik de knopen dan nog eens tellen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. amai...dat zal inderdaad een werk geweest zijn! Maar het ziet er wel ordelijk en netjes uit...
  Ik doe graag mee en waag ook een gokje: 498.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben niet vaak jaloers, maar nu zo absoluut wel. Zucht! En wat een zalige give-away. Mijn gok: 500, want het viel me net te binnen... 'alles is rond'. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Damn, waar is Rainman als ge hem nodig hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wow, wat een kast!
  Ik gok op 538...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Goh ik doe ook graag mee.
  Ik gok op 613.
  Groetjes,
  Leila

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Supermooie kast! :)
  Ik doe niet mee, maar dat wilde ik toch even kwijt. ;) En gezellige blogpost!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. 502 zo plus en min hé (en wat een mooie kast!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een indrukwekkende kast ! Ik gok op 550 knopen

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oooh, *jaloers*! En wat zouden die knoopjes leuk staan op alle dingen-die-ik-nog-ooit-ga-maken-als-ik-tijd-heb.

  Mijn gokje: 513 knopen

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mijn knopencollectie is nog niet uitgebreid genoeg, dus ik wil ook wel meegokken: 440. Het ritstasje neem ik er dan graag bij ;)

  En inderdaad, wat een prachtige kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. oooo God! Wat een kast! Om jaloers op te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. dju, ik ging hier net zetten: ik gok op 500, maar als ik toch een uniek getal moet kiezen, dan kies ik wel 499. Maar eerste keus was dus 500 ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jaloers, jaloers en nieuwsgierig. Want wat betekent 'vals'?
  Verder ben ik te moe om te tellen, maar gokken. Ach ja, een mens kan het maar wagen: 642

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wij gaan voor het 100ste priemgetal (kwestie van 'rond' te blijven), namelijk 541

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Aaaaaaah, is het verantwoord dat ik meedoe met deze give-away... ik hoor niks... zwijgen is toestemmen... ik doe mee: 512, en dat is niet eens gegokt want ik heb ze geteld... maar ik kan er natuurlijk ook eentje misteld hebben ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oeeee! Die kast, nie te doen zo mooi dat die geworden is!
  En een zalige give away! Ik telde er ook 512, maar dat heeft Eloleo al... Kan ik dan nog meedoen met 512? Of moet ik dan 513 nemen? Of 511?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wauw! Ik sta hier met mijn mond open! kan ik die man van jou eens lenen om ook zo'n kast te zoeken? :) Ik ben jaloers maar zo te zien ben ik niet de enige, geniet van je schitterend kast! Ohja en knoopjes? Daar heb je er nooit genoeg van! Ik ga voor 504

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Waaauw, wat een chique kast! Die wil ik ook! De verleiding was groot om te tellen... maar toch niet gedaan! Euhmm... 522 schoon groene knopkes gok ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ok, ik heb mijn innerlijke Rainman er op los gelaten en kom aan 530 knopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Super mooie kast en niet makkelijk meer op de kop te tikken!!! Super dat je ze een tweede leven geeft voor je naaispullen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hier ook geteld, maar dat gaat niet tegoei want hier en daar ligt er eentje verstopt. Ik kwam uit op 499, maar ik gok om dezelfde reden als Mamasha 500. Dat had ik onderweg naar hier al bedacht en ik ben dus niet de enige :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Dankzij jou en de collega's hoef ik niet meer jaloers te zijn op deze kast. Alhoewel, zo mooi opgeknapt, ik heb nog wel wat werk voor de boeg! Maar omdat ik dus zot ben van knopen en uiteraard ook graag een zeer diverse vulling in mijn kast wil leggen, waag ik een gok: 555 knopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. mmm... ik waag ook! als het nog niet gezegd is, ga ik voor 508!
  en dat van de bia(i)s: omdat er ook veel soorten uitspraakwijzen de ronde doen, dacht ik dat er wel meerdere schrijfwijzen konden zijn (en aangezien er geen commentaar op kwam, zijn er misschien nog die er zo over denken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Amai, wat een prachtige kast!
  En het resultaat! En die orde en netheid!
  En al die verborgen schatten die daar vast in huizen!
  De Veritas is er helemaal niets tegen!

  Ik waag graag een gokje uiteraard:: 509.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Moh toch!
  Ongelooflijk!
  Maar, waren die bovenste laden niet in metaal?
  Jullie hebben dat super gedaan!

  We zullen binnenkort eens live komen bewonderen met veel oooohs en aaaaahs!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wauw zeg. Moet uren sorteerwerk geweest zijn. Maar ik versta wel dat het resultaat je doet glimlachen, amai nog nie. Ik doe niet mee omdat ik niet graag knopen aannaai en dus bijna nooit iets met knopen maak.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Een give-away naar mijn hart!
  Ik ben vreemd genoeg helemaal dol op knopen sorteren en tellen - 496 is het aantal knopen dat ik kon waarnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik gok mee, ook al heb ik niet zo'n schone kast om alles in te steken: 513!
  En mag ik misschien ook vragen wat er in de lade onder het label 'vals' zit??

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Amaai wat een prachtige kast en zo mooi geordend!!
  Zalig om zo te werken waarschijnlijk !! Wel een hoop werk.

  Mijn gokje : 748

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Geweldige kast, ééntje om jaloers op te zijn. Je hebt m geweldig opgeknapt. Tellen is niks voor mij maar een gokske kan er wel af: 538!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. wow... groen van jaloezie gok ik op 445 knopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. WAW WAW WAW!! wat een kast! En chapeau voor al het werk dat daar ingekropen is om ze op te knappen, te labelen en te vullen.
  De give-away laat ik aan mij voorbij gaan, knopen genoeg hier. Maar moest ge ooit geen weg weten met uw kast... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Idd, wauw zeg! ik waag ook graag een gokje: 510!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Zooooo Mooooi!!!
  Daar gaan veel dames jaloers op zijn, mezelf inbegrepen ;-)
  Ik heb maar enkele knoopjes, dus ik doe hoopvol mee met je give-away.
  Ik gok op 531 knoopjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Ik tel er 505... Wat een werk heeft daarin gestoken zeg. Van kast opknappen tot dochters-met-peutertekening-in-de-mond fotograferen. Maar het ziet er super uit en is vast ook heel erg overzichtelijk. Dan heb je niet meer zo van die toestanden van "hé ik wist niet die knoop/dat lintje/ dat garen nog had... Heb ik al in geen jaren meer gezien..." Bij mij is er nog niet zo'n uitgebreide collectie, dus die give-away komt perfect. Alhoewel ik niet vaak iets win, maar je kan maar proberen hé. Anders; als troostprijs ook zo'n kast? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Supermooi die kast! En wat een uitgebreide inhoud! Ik ben ook benieuwd naar de lade 'vals' :-) Mijn gok: 543!

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Amai, Riet, wat een pachtige collectie. Noeste arbeid loont, het ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Superblog heb je, en ook een superletterkast. Knoopjes kan ik hier heel goed gebruiken. Ik gok op 487.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Hé: Die 'een tikje overdreven' heb ik hier ook liggen in 't donkerblauw met witte bloemen! En verder gok ik op 412.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik zie net dat dat getal al gegokt is, mag ik er nog eentje bij doen dan: 488?

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Amai, wat een pracht van een kast! En die inhoud! Pfiew, voor dat resultaat zou ik best wel een jaartje willen wachten. Prachtig! Ik ben al benieuwd om je volledige naairuimte te zien.

  Wat de knoopgok betreft: ik zet in op 465.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Ja, ik geef het toe, ik heb ze geteld (geprobeerd dan toch) en ik kom uit op 498.
  Dit is al gezegd geweest hierboven, mag ik mijn getalletje houden of moet ik een nog niet genomen getal nemen?
  Indien elk getal maar 1 keer mag voorkomen, dan neem ik 501.

  Wat een mooi resultaat is die letterkast geworden, knap gedaan van u (en uw man!).

  En waaaaw, zo'n collectie knopen! Mijn ogen vielen bijna uit mene kop :)
  Ik denk niet dat ik aan 10 knopen kom, en dan nog maar enkel zwarte simpele gevallen :o

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ik heb hier een doos knopen. NAtuurlijk vind ik er nooit mijn goesting in. Ik vraag me ook telkens af hoe mensen honderden (jij duizenden) knopen kunnen vergaren. In de veritas kost het rap nen kleinen euro per knoop. Ik denk niet dat je ze dus daar aanschaft. En in de kringwinkel kosten ze maar een paar cent maar is het allemaal bruin en grijs.
  Mijn gok: 444.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. 524 als ik goed kan tellen maar ik begon er wel scheel van te kijken hoor ;-) Knappe kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Prachtige kast, super knopen, fantastische blog!
  Ik ben fan!
  Ik wil graag een gokje wagen en schat dat er 518 knopen in de groene lade zitten.
  Lieve groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Amai wat een engelengeduld heb jij zeg!! Pas maar op dat Liv die kast niet eens onder handen neemt :-p
  (geen give away voor mij... parels voor de zwijnen noemen ze dat)

  BeantwoordenVerwijderen
 67. 527 ! amai seg, ik word hier héél jaloers van !

  BeantwoordenVerwijderen
 68. die ladekast is echt jaloersmakend tof! wow!
  en je knopen give awy trouwens ook. Oh daar zou ik toch veel knopenarmbanden mee kunnen opluken.
  Afijn na drie keer opnieuw beginnen en mij toch echt afvragend wat ik nu toch in godsnaam aan t doen was een gok:

  533

  fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Ik ging 530 zeggen maar dat staat er al tussen!
  531, 532 en 533 ook al...dan wordt het maar 534!! (of staat dat er ook al ergens tussen???)

  BeantwoordenVerwijderen
 70. En ik was al blij dat ik de knopencollectie van moeke snit-en-naad had afgeluisd. Ik grijp mijn kans om mijn knopenverzameling uit te breiden.

  Ik ga voor 517 knopen.

  Groetjes,

  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 71. waw ! die letterkast is super ! en als ik plaats had, ik had er ook al lang 1 !!! Ik vind dat zo'n handige dingen !

  Ik ben ook zot van je leren grootmoederknoop ! Die zaten vroeger op van die dikke kakigroenen willen jassen die iedereen wel leek te hebben en die je nu nooit meer ziet.
  Ik wilde graag zo'n knopen vinden, ik hoop ze echt ooit eens ergens tegen te komen. ( ik heb geen grootmioeder meer helaas, die van mij had dat ook denk ik. Zeker weten ! )

  Ik doe graag mee met je give away en gok op 587 knopen .

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Ik zeg 511.
  Jaloers op de kast en vooral op de collectie, de plaatselijke veritas is er niks tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Ik zou bijna jaloers zijn op uw kast, bijna he, want ik heb zelf ook een hele mooie kast ;)
  En ik gok op 495, maar ik doe eigenlijk niet mee om knopen te winnen,dat zou niet eerlijk zijn want ik heb er zelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Ooooooooooooh er zijn al zoveel gokjes geweest in de juiste richting. Ik gok dan maar op 507 knopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Kan Omabetty ze niet krijgen zonder gokken? In ruil voor een babysit af en toe? Of is dat trichen?

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Wat een hééérlijke collectie!
  Ik ga voor de 516!

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Oh! Ik wil ook zo'n kast!
  Knopen zouden al een mooi begin zijn... ik gok 526.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. schitterende kast!!! Waw.
  ik heb dus uw foto afgedrukt, geteld, en opnieuw geteld en opnieuw en nog eens en kwam uit op 502. Valt het op dat ik deze heerlijke give away WIL hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Wow! Wat een kast, wat een assortiment garen en zeker wat een assortiment knopen!Nogal logisch dat iedereen hier daar jaloers op is ;)

  Mag ik vragen waar jij je knopen koopt? In Veritas vind ik ze nogal duur en in de kringwinkels vind ik vooral banale doorschijnende of blauwe knoopjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Toffe en zeeeer spannende give-away!Ik vrees dat wat ik ook zeg het er al tussenstaat, maar ik heb niet veel zin om elke reactie te controleren (dat laat ik aan u over), dus misschien zei iemand het al: 524 knoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 82. En ook ik doe een gok: 516 knoopjes.

  Mooie kast trouwens en wat een collectie knopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Ik doe ook mee. Ik wou op 528 gokken, maar dat is al ingenomen, dus doe ik er eentje bij, 529 dus.

  Hele mooie kast en een hele mooie verzameling! Ben jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 84. waaauw waauw waaauw!!
  498?

  ziggy

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Wat een prachtige kast en mega-collectie. Jaloers!!! Ik waag een gokje met 420 knopen in de groene lade.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Ik denk 514 knopen :D
  Wat een mooie kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Wat een mooie kast, da's echt een droom om in je naaiatelier te hebben! En wat een werk om daar alles zo netjes in te ordenen, chapeau!

  Ik waag graag mijn gok: 500, want dat is een rond getal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Wauw wat een collectie. Ik kan het me amper voorstellen. Ik moet altijd naar de winkel lopen voor knopen telkens ik iets gemaakt heb. Ik ga voor 519 knopen in die schone groene schuif van u.

  BeantwoordenVerwijderen
 89. veel te uitdagend spelletje om niet aan mee te doen. De competitiegeest heeft de bovenhand gehaald. Mijn telblad registreerde 499 knopen (ook onzichtbare), maar dat getal is al benomen. Mijn inzending is bijgesteld naar 497

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Super, mooie kast, zoveeeeeeeeeeel knopen, ik ga voor 520.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Op de valreep waag in nog mijn kans. Ik gok op 545 knopen. Wat een kast! Echt super.

  BeantwoordenVerwijderen
 92. te laat gezien maar ik wil toch nog even kwijt dat deze kast en jouw organisatietalent wonderschoon is (voor het geval moest dit nog niet duidelijk zijn na de voorbijgaande lofparade :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Wat een mooie kast!!
  Zo een wil ik er ook wel!
  Prachtig! en zo mooi ingericht!
  Het lijkt me heerlijk om alles zo georganiseerd en voor het pakken te hebben!
  Geniet van je mooie kast!

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Kom zo maar even kijken. Wat een fantastische kast, daar heb ik ook wel spullen voor. Heerlijk om alles zo netjes te ordenen.
  Fijn weekend, Helmi

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Ik ben veel te laat voor je give-away, wegens in op een zonnig eiland in het zand aan het spelen, maar ik ben wel jaloers op je letterkast! Wat een werk heb je ervan gemaakt en wat een mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Hallo Liv, ik had nog een vraagje over je letterkast: is of was de buitenkant ervan in hout, of in metaal? Ik wil er nl eentje kopen om hem zo op te knappen als de jouwe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De buitenkant was groen metaal, dat ik wit heb gelakt!

   Verwijderen
 97. Wat de bovenkant betreft, scheelt de achterkant ook in hoogte van de voorkant, zodat voor lager is? Deze die ik wou kopen is aan de voorkant ongeveer 1,05 m en van achter 1,20 m. Ik weet niet of dat interessant is door het metaal kan ik het niet afzagen.En heeft het je nooit gestoord dat de buitenkant metaal was ipv hout?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, ze is vlak aan de bovenkant. Het metaal vind ik net handig: de kinderen hangen er met magneten hun tekeningen aan. Het is een kwestie van smaak denk ik.

   Verwijderen
 98. hallo 'riet', nu moet ik het toch nog eens overwegen, of ik die kast wel of niet zou doen, zou het scheve paneel bovenaan erg onhandig zijn in de praktijk? Ik ben in elk geval zwaar verliefd op jou letterkast! Zo een wil ik toch wel graag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het zelf heel handig dat je er ook dingen bovenop kunt zetten in elk geval, maar het hangt ervan af waar je ze wilt zetten.

   Verwijderen
 99. Zou 120€ voor een oude letterkast de moeite zijn, ondanks scheve bovenkant, of zou ik beter verder zoeken? Wat denk je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik echt niet inschatten, bij ons was het eerder een ruil dan een aankoop.

   Verwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!