woensdag 20 juli 2011

Hij hangt.

Zo 's avonds, als de dochters diep dromen, dan spelen wij al eens van 'als jij dan zal ik'. Geen spannende verhalen hier, mocht ik zonet die indruk hebben gewekt. Eerder de typische conversaties van ouders die pas in staat zijn tot huishoudelijke actie na kinderbedtijd. Als er niet per se een peuter 'mee wil poetsen'. Of een baby het stofzuigersnoer een prima alternatief vindt voor een bijtring. Dus als ze beiden slapen, zeggen wij "zal ik afwassen, ruim jij dan op". In je hoofd klikt dat als: "was jij af en ruim even op, ik zal hier in de zetel een dutje doen". Maar dat zeg je niet (altijd).

Op vakantiedagen is er al eens wat meer energie. Dan kunnen we een stapje verder gaan. Vanavond klonk het: "maak jij even een kabelophanger, ik zal jouw vogelhaakje en plankjes aan de muur bevestigen".

Een kabelophanger dus. Hopla, meteen wat meer vulling voor de gloednieuwe boyfriend-Flickrgroep. Ik denk dat mijn echtgenoot, diep in zijn hart, zelf meer verheugd is om het netjes ophangen van de verlengsnoeren, dan om zijn hemd.

Wilt u ze ook graag hangen? Dat doet u zo.

Nodig:
- twee ringetjes, waarvan het ene door het andere kan;
- een rol Tesa Cable Manager.
Ik was eigenlijk blij verrast toen mijn wederhelft met die rol Manager van de doe-het-zelver kwam. Niet alleen omdat die kabels onder de werktafel nu netjes weg zitten. Maar ook omdat het spul naaiperspectieven biedt. Het is een soort van klittenband: aan de ene kant harig en aan de andere kant ruw. Maar niet zo ruw dat er, zoals bij echte klittenband, allerlei vuil in blijft haken. En bovendien doorstikt het makkelijk en rafelt het niet zo. Onthouden!

nodig

Rol de kabel op zoals je hem later aan de muur wil hangen.

rol kabel op
Meet een stuk Cable Manager af. Dat doe je zo: rol het twee keer rond je kabel. Tel er dan nog 6 cm bij, en knip af. (Op de foto ter hoogte van het horizontale oranje lijntje dus.)

Laat 6 cm over

Sla de Cable Manager aan één kant twee centimeter om, de zachte kant naar buiten, stop het kleine ringetje ertussen, en stik vast met een zigzagsteek, zo dicht mogelijk bij het ringetje. Ga een paar keer op en neer.

Stik kleine ring vast

Sla de Cable Manager aan de andere kant vier centimeter om, weer de zachte kant naar buiten, en stik op dezelfde manier vast met het grote ringetje ertussen.

Stik grote ring vast

Stop de kabel onder het uitstekende stukje Cable Manager, en stik vast.

Stik kabel vast

Dat is alles. Om op te hangen rol je het het geheel rond de kabel...

Ringetje door ring

... je steekt kleine door grote ring en trekt strak aan...

Trek goed aan

... je plakt de klittenband tegen elkaar en je steekt de kleine ring nog eens door de grote ring.

Ring door ring

En dan maak je een haakje aan de muur. En je hangt de kleine ring rond dat haakje.
Of dat ook gewoon met lint lukt in plaats van met Cable Manager? Zeker. Ik denk zelfs beter. Maar mijn wederhelft beweert iets over dingen in de hoogte hangen en mikken naar een haakje enzo. En het zijn zijn kabels, nietwaar?

kabel hangt op

Nooit gedacht dat het eerste wat u laat zien aan mijn mooie witte vogeltje, een lelijk, vuil verlengsnoer zou zijn...

kabelophanger

16 opmerkingen:

 1. Dat had ik ook nooit gedacht, Riet. Haal het er maar snel af. Waarmee ik niets wil gezegd hebben over de fantastische prestatie die jullie hier allebei neerzetten. Wat een teamwork!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier gaat dat nog heel oldskool en afgekeken van mijn grootmoeder. ;)
  Kent ge die plastieken handvaten aan waspoederdozen? (Ik moet die wel ergens anders gaan pikken want wij gebruiken Ecover en die dozen hebben dat níet.)
  Dat plastieken hengsel, daar zit langs weerskanten een gaatje in. Draad in het hengsel -> ene uiteinde door het gaatje aan de andere kant pleuren -> gaatje aan het ene uiteinde aan de kapstok hangen.

  Maar gij hebt wel het voordeel dat ge uwe "draadophanger" ni kunt verliezen en ik wel. ;)

  Ook: Uw schoon wit vogeltje, dat kan nimeer kakken. Er is een draadje aan zijn poepeke blijven plakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo georganiseerd seg! Die kabelmanager gebruiken wij ook wel, voor alle mogelijke draden en dat is superspul. Maar wij hangen dan gewoon de hele rol over een grote haak. Of smijten hem ergens op grond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gij (of moet ik zeggen 'gulder') hebt een geniaal brein!! That is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een fijn staaltje probleemoplossend naaien! (zei ik dat gisteren ook niet al?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het vogelhaakje is echt super! Met de kabelophanger heb ik iets minder affiniteit, maar dat zal wel iets genetisch zijn, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zijn ook gewoon op de grond of op-één-of- ander-rek smijters. Maar toch goed gevonden hoor. Jullie verdienen een TV programma, en volgens mij zijn jullie veel beter dan Roger van ROB ;-)
  Maar aan dat mooie vogeltje horen wel enkel hele coole sjakosjen of schattige kleedjes... in een volgende post misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik vind vooral de naam cool: cablemanager, dat zou nog iets voor op mijne cv zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat haakje is supermooi, maar die vieze kabel in huis?
  En dat georganiseer lijkt herkenbaar. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Riet dat is fanatastisch! ik wil ook zoiets, want ik heb ook zo een mottige verlengkabel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai zeg, uw ventje wordt daar nogal eens gesoigneerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier ook zo vogeltjes, meer de gele variant op het bruine stokje!
  geweldig idee die kabelophanger!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooooh! Dan wordt de wederhelft hier ineens ook enthousiast over de aankoop van een naaimachine.... Joehoe! Geweldig jouw naaisels!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!