donderdag 16 december 2010

Sociale druk

Als ik op het werk graag wil dat de dingen op mijn doelijstje allemaal een vinkje krijgen, moet ik er deadlines op plakken. Zeker voor langetermijndingen wordt 'doe dit' als snel 'ooit eens'. En 'ooit eens' wordt 'misschien ooit eens'. En als ik lang genoeg wacht wordt 'misschien ooit eens' dan 'toch maar niet'. Dus schrijf ik bij mijn doedingen wanneer 'ooit' juist valt. En op het werk werkt dat.

Niet dat ik wat dan ook in mijn vrije tijd als een verplichting wil zien. Maar een beetje sociale druk kan nooit kwaad. Daarom ga ik met plezier in op de oproep van Peachy, een kersvers lid van het Leuvens Stiksel. (Voor de mensen die net als ik nood hebben aan naamlabels in het Stiksel: Peachy is 'die van de kerstboomcupcakes'.) Het concept is eenvoudig doch geniaal.

Laat Peachy iets weten.
Post je tiendelige doelijst voor 2011 op het 10in11-blog .
Laat half blogland over je schouder kijken en in je rug porren als je lijst niet snel genoeg vinkjes krijgt.

Een aangenaam vooruitzicht, nietwaar?

Mijn doelijst is zo lang dat hij overloopt. Dus heb ik nog snel een vinkje in 2010 gezet. Ik wilde al lang het intussen ontelbare keren beproefde wikkeljurkje vergroten naar een 'maatje Liv'. En dat is eindelijk gelukt. Ik kreeg gisteren bezoek van Katia. Toen Katia zes was, was ik haar Chiroleidster. En nu studeert ze. (Slik). Filmschool, meer bepaald. Ze moest voor een opdracht detailfoto's trekken van een productieproces. Foto's als deze...


... en dit werd het product (al hangt het op de kapstok wat schever dan het in het echt is):


(Iemand een oplossing voor ontembare peuterkrullen, die niet 'speldje' of 'elke morgen wassen' heet?)

Vermiljoenstof. De plooien vooraan zijn een idee dat ik heb gepikt van een kleedje uit Ottobre. Verder is dit nog steeds het meeste eenvoudige en snel maakbare kledingstuk dat je een minidame bieden kan.

17 opmerkingen:

 1. super lief kleedje

  voor de krullen gebruik ik elke dag, zwitsal "goede morgen haarlotion" https://www.zwitsal.nl/Producten/Pages/GoedemorgenHaarlotion.aspx. (ik weet niet of dat in België te koop is) of Mustela toiletwater
  http://www.mustela.be/nl/main.htm#/gammes-produits/verzorging---baby/toilet-baby/toiletwater

  Van beide super content en zo krijg ik de krullen van dochter een beetje onder controle, want dat is elke dag een leuk jobke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een mooie feestjurk heeft Liv al!
  En die krullen, ik vind dat wel leuk zo'n beetje wild, van mij zouden ze zo mogen blijven. Heel vaak blijven die krulletjes niet als ze groter worden en ik vind dat juist zo schattig. (komt waarschijnlijk door dat ik zelf supersteil stekelvarkenshaar heb)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig kleedje!
  Ik gebruik hier voor ontembare peuterkrullen vooral de 'ontwarrer'. In de kruidvat verkopen ze ontwar-spray. En dan nog wel in het huismerk met prinsessen op. Doet het hier goed. De misselijk makende aardbeiengeur neem ik er graag bij. Want anders moet het kind met een rattennest naar de peuterklas...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie haar poseren in haar schoon kleedselke met die pinguin onder haar arm!
  Zo'n houten kam met brede tanden al geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi! Had ik maar een dochter...

  Ik maak ook altijd lijstjes, misschien zou ik er beter ook een deadline bij zetten... Ik heb al gezegd dat ik een soort rek aan de muur wil maken met bakjes voor to do stuff (dus ook brieven en facturen e.d.)"vandaag" te doen, morgen, deze week en later. En dan dus iedere dag een bakje opschuiven. Zou dat werken??

  @krulletjes: ik vind ze mooi! Ik hou van peuterkrullen, ik zou ze dus gewoon zo laten, tenzij ze echt in de knoop zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh schoon! En tof patroontje idd!
  Wat krullen betreft heb ik al 4 jaar ervaring :-)Als Stella een peutertje was gebruikte ik eerst die haarlotion van zwitsal. Niet kammen, enkel doorwoelen met je vingers. Tenzij er echte dikke knopen inzitten. Later overgestapt naar de anti-klitspray van Jip en Janneke van de hema. En nog later gewoon water in dat verstuivertje gedaan en dat werkt ook prima. Nu doe ik niks speciaals meer, ze trekt haar plan met haar krullen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi jurkje! Doet me eraan denken dat ik eigenlijk ook nog een jurkje naaien wilde voor Isabelle voor kerst... of dat nog gaat lukken? Dat doelenlijstje laat ik in ieder geval maar aan me voorbij gaan.

  Wat die krullen betreft werkt een diadeempje of lintje in het haar vaak goed, in combinatie met 's ochtends een beetje nat maken nà het kammen goed. Inmiddels zijn bij onze Veerle die prachtige krullen trouwens bijna verdwenen, zó jammer. Maar dat waren ze bij mij ook, en sinds een paar jaar zijn ze weer helemaal terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja ik doe in de peuterkrullen van mijn dochters ook een beetje gel-wax, zijn ze een beetje getemd. Helaas is het nu mutsenweer en elke keer als die muts afgaat....juist alle krullen zijn een grote pluizenbol

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schoon schoon schoon!
  En merci voor 1O in 11 tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi jurkje!
  En haarband (zelfgemaakt van een reep tricot of een oud shirt?)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah nee. Ah nee. Lijstjes op mijn blog zetten, ik doe daar niet meer aan mee. Dat komt toch niet goed. Ik kan ook niet goed om met laaaange deadlines namelijk - zeker niet als ik de enige ben om na te gaan of ze wel worden nageleefd.

  Maar die krullen en dat kleedje vind ik wel heerlijk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo'n lijstje, dat zou ik ook eens moeten proberen. Misschien als ik alle "to do's" verhuis van mijn hoofd naar een lijstje, dat ik dan eindelijk in gang schiet.

  En die krullen, die zijn nog zo tof...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Knap idee dat van die kerstballen en jurkje en het model zijn knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ook hier ken ik het krullen probleem.
  Beetje water doet het goed om door te kammen (en de Jip en Janneke spray ook).
  Om het pluizen te voorkomen gebruik ik ook gelwax.
  Maar ze is wel een schatje hoor dat meisje van jou (zeker met dat kleedje).
  groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier een behoorlijke naaikluns: ik heb jouw wikkeljurkje al eens in een kladstofje gemaakt naar het vorige patroon dat op jouw blog stond. Inderdaad gemakkelijk te maken, maar een beetje te klein aan haar dikke pamperkont... Hoe vergroot je het patroon? Ik ging het gewoon op de kopiemachine uitvergroten, maar misschien is dat echt iets voor een naaikluns?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Joke: ik neem een overgooiertje uit Livs kast dat haar goed past, teken daarvan de voorkant over, en verbind op de achterkant met een vloeiende lijn de linkerschouder met de rechterzijnaad en omgekeerd. En dan op de schouder nog wat verlengen. Maar op de kopiemachine vergroten lijkt me een goed idee: als je het daarna eens vouwt en op een kleedje legt dat haar wel past, dan mag je er vanuit gaan dat het patroontje zal kloppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn jongste had peuterkrullen, nu ze officieel een kleuter is ... zijn ze bijna allemaal verdwenen :(
  ik kamde haar haar 's avonds helemaal uit met eerst wat 'ontwarrer' erin (vroeger ook van kruidvat, maar in belgie niet meer te vinden) en s morgens een speldje vanvoor zodat het niet in haar oogjes zou hangen... das alles...heerlijk zo'n krullebol :)
  toch krulletjes in toom houden? misschien eens proberen van het nat te sprayen en dan door te kammen?

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!